4 Temmuz 2011 Pazartesi

Yaz Ayları için Sıcak bir Atıştırmalık : Kaşarlı Mantar !

“D” Efendiiim.. “Renkli Dolap” olarak, başarılı bir içerik sahibi olmamızın yanısıra, becerikli üyelere de sahip bir ekibiz..
Bügün sizlere, yeni denediğim ve yaz ayları için hafif bir atıştırmalık olabilecek tarifimi paylaşmak istiyorum..

Öncelikle, şöyle daha küçükçe ebatlarda seçilmiş mantarlarimizi almamız gerekiyor (tavaniza sığacak kadar adette)..

http://mutfak.milliyet.com.tr/mantarin-yararlari-ve-pisirme-onerileri-/tefalmutfak/haberdetay/15.05.2011/1389361/default.htm (Mantarın yararlarını içeren kısa bir haber)
Mantar
 
Ve ilk olarak mantarlarımızı güzzeelce yıkayıp, limonladığımız suya atıyoruz (ben limonun bol olmasından yanayim, çok güzel bir tat veriyor). 
Limon

Orada bir 10-15 dk beklettikten sonra mantarların saplarını ayıklıyoruz. Sonra da, bir iki damla zeytinyağı gezdirdiğimiz tavamiza dizebiliriz artık kendilerini..





Zeytinyağı

Dizilen mantarların içlerine de, birer küp taze kaşar peyniri koyup, biraz tuz gezdirdikten sonra.. Artik tavamızı kısık ateş üzerine oturtabiliriz..
Biraz laklak, biraz merakla gecen 15 dakikanin ardından, mantarlarımız artik tümm lezzetiyle karsimizda durmakta!! Nam nam nammm.. mmm ..! (Yemek programlarındaki tadım efekti :) )
Peki; hadi afiyetler olsun herkese!

Malzemeler;
·         15-20 adet orta boy mantar
·         Taze Kaşar
·         Limon
·         Zeytinyağı
·         Tuz

6 yorum:

  1. inanamıyorum!!!!hemen denıyecegımden emin olmalısın "D" lutfen dewamını beklıyoruz bu tarıflerın ayyy eşim cok sevıcek eminım:D

    YanıtlaSil
  2. Sevgili okurumuz, beni nasıl da mutlu ettiniz bilemezsiniz!
    Eşinizin de beğeneceğinden eminim. Evliliğinize yapmış olduğumuz şu minik katkıdan dolayı gururluyuz :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle basit yemek tariflerinin devamını diliyorum.. Benim gibi beceriksizler için.. :)

    YanıtlaSil
  4. Lütfen lütfen, bu yorumu kabul etmiyoruz, beceriksiz ne demek :)
    Ancak yine de pratiklik açısından paylaşımlara devam edeceğimiz bilgisini de vereyim.

    YanıtlaSil
  5. iç malzemesi olarak bir miktar sarımsak, biraz pul biber ve rendelenmiş kaşar kullanırsanız enfes bir tat elde edersiniz. ikinci tavsiyem; dilimlenmiş mantarları bol zeytinyağı ve bol kekikle tavada kavurmanız. etlerin yanına garnitür,masada meze veya kızarmış ekmekle sunulabilir.

    YanıtlaSil
  6. Off.. İki tavsiyede muhteşem görünüyor!
    Müsait ilk zamanda deneyeceğim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil